You are here

December 2006

Aurelien and the Arm port

Or: Everything was better in the past!

I don't know whether the change from Firefox to Iceweasel or the upgrade to v2.x caused this, but Firefox/Iceweasel doesn't run anymore on my PowerPC:

[ij@muaddib:]~$ firefox

The application 'Gecko' lost its connection to the display :0.0;

most likely the X server was shut down or you killed/destroyed

the application.

You can have a more detailed bugreport in the BTS.

Anyway, somehow I feel bad with this bugreport, not because of the bugreport, but because of the non-reaction so far. True, we have christmas vacation all around the world and maybe the maintainer is absent because of this, but I think Firefox/Iceweasel is a rather important and often used package which should deserve a team maintainership. 'nuff said...

Kategorie: 
 

Iceweasel? I want my Firefox back!

Some time ago I blogged about madwifi and my Netgear WG311T. Well, it still sucks.

I've setup a serial console to my PowerPC box now and have now some debugging output, when the madwifi driver horribly fails:

wifi0: rx FIFO overrun; resetting
wifi0: ath_reset: unable to reset hardware: 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 6 (2437 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 7 (2442 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 2 (2417 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 4 (2427 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 8 (2447 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 10 (2457 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)
wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 6 (2437 MHz) flags 0xc0 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3)

The issue is quite easy to trigger. Just setup a wireless connection, generate some load/traffic and wait some minutes. It's really a matter of minutes and not hours. In my latest tests I just did a ping -f to another host, another ping -s 16384 to a second host, a scp -r from a thrid host and generate some disk activity by dd'ing hda to /dev/null. The machine crashed within two minutes.

Maybe it is related to some interrupt problems, but as I don't have similar problems without the Netgear WG311T, I doubt that my machine is faulty. Even worse the problem is easily reproducible on two different PowerPC machines.

So, dear lazyweb, what wifi card (PCI, a/b/g) is good and flawlessly working under PowerPC linux? Non atheros and madwifi solutions preferred (manufacturer/type/chipset).

Kategorie: 
Tags: 
 

Linux, WLAN, Netgear and Madwifi - a neverending story

Maybe some of you have already noticed, that there's a new section (flavour) on Buildd.Net called skolelinux, which maps to etch-skolelinux and has currently i386 and powerpc included.

This was just a quick addition and maybe there're are some things wrong. Please let me know about those when you find something.

Kategorie: 
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer